dinsdag 3 december 2013

Elbasan, Albanië (4)

De dag begint niet best. Onze Albanese chauffeur denkt dat wij naar de school waar we gaan filmen zullen lopen. Anderhalf uur later dan gepland, nemen we het eerste interview af. 
Door de vertraging moet een docent wachten tot in de middag, want na het eerste  interiew beginnen vrijwel direct de sportwedstrijden die vanwege ons bezoek zijn georganiseerd. Jongens spelen voetbal, de meisjes basketballen. Drie scholen nemen het in de diverse wedstrijden tegen elkaar op. 
Het geheel gaat er sportief aan toe. De sportaccommodatie is erbarmelijk. Het plein met los grint, kuilen en oneffenheden dient als voetbalveld. Langs de kant enthousiast publiek, waaronder enkele ouders. Mooie acties worden ook door de niet spelende ploeg met gejuich begroet.
In de tussentijd werken de meisjes in de sporthal naast het voetbalveld een basketbal toernooi af. Het is er een oorverdovend lawaai, gejoel en gejuich wisselen elkaar af. Prachtig licht valt binnen op de oude houten vloer, een lust voor elke filmer en fotograaf. Uiteindelijk worden de bekers uitgereikt, een jaar lang zullen deze op de scholen pronken.

Op naar de docent. Deze wacht al uren om geïnterviewd te worden. Het lange wachten maakte hem niet uit, belangrijker vind hij het om zijn verhaal te doen voor ons filmpje, zozeer is hij begaan met de organisatie van dit project.

Na  een lange enthousiaste draaidag genieten we van een heerlijke welverdiende lunch. Dit restaurant zijn we eerder deze week geweest. We hebben alle begrip voor de keuze, het is wederom heerlijk wat we voorgeschoteld krijgen.


Het schoolplein

De sporthal

Waar is de bal?Het voetbalveld met links de ingang van de sporthal.

Freek als geluidsman.

Rob, onze runner, fotograaf, geluidsman en aangename reisgenoot wacht op wat komen gaat. De sporthal op de achtergrond is inmiddels verlaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten