woensdag 4 december 2013

Elbasan, Albanië (5)

We zijn vroeg op deze morgen Het lawaai van onze rolkoffers doet de hanen ontwaken, zo vroeg dus. Vandaag gaan we met de camera een meisje vanaf huis volgen naar school. Dit is feitelijk de hoofdscene van het filmpje, hier draait het geheel om. Echter helaas, onze chauffeur laat het weer ontzettend afweten. Op de tweede achtereenvolgende dag komt hij meer dan een uur later dan de afgesproken tijd. Zeer irritant. Meer woest dan kwaad stappen we bij hem in de auto. We waren van hem afhankelijk, we wisten niet waar we naar toe moesten, wisten geen adres, wat een knuppel. Nu moet de scène morgenochtend gedraaid worden. We hebben nu ons eigen vervoer geregeld, we willen niets meer met de man te maken hebben. Het doet ons een genoegen dat hij op deze manier een geweldige bijdrage heeft geleverd aan zijn eigen ontslag, deze is aanstaande.
Gelukkig was het verder op de school de hele ochtend een groot feest. Een paar interviews gedraaid met de kinderen die in de film voorkomen. Enkele foto's gemaakt voor de website die naar onze mening een opfrisser daaromtrent kan gebruiken. 
Aan het eind van de ochtend nemen we afscheid van Alex Le Mat, zijn vliegtuig vertrekt halverwege de middag. Wij maken de rest van de film morgen af.

De middag is er niets te filmen. Met de hulp van iemand die we in Elbasan kennen gaan we op fotosafari op de Metallurgica, een enorme staalfabriek vanuit de Hoxa tijd. Twaalfduizend man was daar indertijd aan het werk. Een kilometers lang uitgestrekt gebied vol met betonnen karkassen. Voor het eerst deze week hebben we een strak blauwe hemel, prachtig weer en licht om dit terrein te verkennen.


1 opmerking:

  1. Wat leuk om je blog te lezen! Mooie foto's, schitterend licht.
    Die ervaring met die chauffeur is echt weer zo'n Albanese ervaring om woedend over te worden......succes verder gerda

    BeantwoordenVerwijderen